26 Nisan 2014 Cumartesi

Akçakoca Hamsi Restaurant

Canınız çekti değil mi? Ahh hala tadı damağımda.  Hele ki karides güveçi... Ne güzel bir şeydi!

 

Ankara balık kültürünün ve sofrasının çok yoğun olduğu bir memleket. Biliyorsunuz Samsun'dan ilk Ankara'ya balık geliyor ve en tazesi Ankara'da oluyor. Belki bu sebeptendir ki daha çok Sakarya Caddesi'nden balık alıp evde yemeğe alışmışız. Bunun bir sebebi de balığın pahalı olması ya da Başkentin balık lokantalarının rakı-balık, fasıl kültürü üzerine kurulması.

Hamsi Balık Restaurant bu açığı kapamış. Ceyhun Atıf Kansu üzerinden merkezi bir konumda bulunuyor. Mekanda alkol yok. Bol bol yemek var :)

Müşteriyi karşılama çok başarılı. Menü fiyatları çok iyi. En ucuz istavrit ile türe göre fiyatlar artıyor. Tekir 25 TL, Barbun 35 TL. Tüm porsiyonlar 500g ve bu bir kişinin yiyebileceğinin çok üstünde.

Salata kişi başı porsiyonla geliyor ve onu da yemek imkansız, baya fazla. Balıkların kızarması çok başarılı. Müthiş lezzetli. Resmen balığa doyacağınızı söyleyebilirim.

Kalamar'ın kendisi de sosu da harika. Ama karides güveç yok mu o karides güveç... Mısır ekmeği ile mutlaka deneyin.



Aa unutmadan karadeniz mezgit alıştığımızdan farklı. Büyük balık olarak alıştığım mezgiti hamsi boyutunda yemek çerez gibi oldu. Tadı enfes.

En son yöresel tatlısını da yemeği unutmayın...



Restaurant'ın internet sitesi de başarılı bir göz atın derim : http://ankara.hamsi.com.tr/

Ayrıca foursquare bilgilendirmesi için : https://tr.foursquare.com/v/hamsi-bal%C4%B1k-ankara-t%C3%BCrkiye/4f5fae4ae4b01a2cc87b6a91



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder